Portretten | Fotograferen wie je bent, niet hoe je eruit ziet.

vrolijke sweet sixteen foto
Wat leuk dat je jezelf wilt laten fotograferen

Natuurlijk is het mooi meegenomen als je de looks van Doutzen Kroes of Naomi Campbell hebt, maar nodig is het niet om mooie foto's van jezelf te kunnen laten maken.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen maar dan ook iedereen iets fotogenieks heeft waardoor ik een mooi portret van je kan maken. En met die overtuiging en jou inzet gaan we een gezellige fotoshoot tegemoet waar we beiden ons uiterste best zullen doen om een geweldig eindresultaat neer te zetten.

Bijna alles is mogelijk en niks moet.
familieportret van de kleinkinderen

Werkwijze

vader en dochter in het gras
Voorbereiding
Als we een datum hebben geprikt kunnen we met de voorbereiding van de fotoshoot beginnen. Tijdens het contact vooraf bespreken we uitgebreid wat voor soort foto's je gemaakt wilt hebben. Is het de bedoeling om een zakelijk portret te laten maken, wil je een familieportret van alle kleinkinderen voor de verjaardag van oma, of heb je een speciale jurk waarin je graag wilt worden gefotografeerd?

Vrijwel alles is mogelijk en ik ben altijd in om nieuwe vreemde wensen uit te proberen.

We spreken de mogelijkheden door en bekijken of de foto's in de studio of op locatie gemaakt zullen gaan worden.
Tijdens de locatieshoot
Op een minuut of 10 van de studio hebben we de beschikking over een bos, met een kleine zandverstuiving en een paar mooie meertjes. En van mei tot de herfstvakantie is de showtuin floralia geopend waar zeer mooie doorkijkjes en mogelijkheden zijn om unieke foto's te kunnen maken.

Als je zelf een locatie in gedachten hebt kunnen we natuurlijk kijken of deze vrij beschikbaar is om de fotoshoot te houden. We zitten niet vast aan de locaties hier in de directe omgeving van de studio.

Mocht het weer onverhoopt niet meewerken dan is er altijd nog de mogelijkheid om de fotoshoot in de studio plaats te laten vinden waarbij we dan lekker gaan improviseren. Soms komen daar zelfs nog leukere ideeen uit voort dan we vooraf hadden gepland.

En mocht de groep te groot zijn voor de studio, dan plannen we gewoon een nieuwe datum in.
dansend door de bloeiende heide
jaren zestig setting
Tijdens de studioshoot
Mijn studio is een gezellige knusse ruimte van ongeveer 50 m2, met een aparte kleedruimte/badkamer zodat de klanten zicht in alle privacy kunnen omkleden indien dit nodig is. Er zijn verschillende achtergronden aanwezig waarbij wit en zwart wel het meest gebruikt worden, maar ook een stenen muur en houten muur zijn aanwezig om als achtegrong dienst te doen.

Verder zijn er verschillende banken/stoelen/krukken en doeken aanwezig die grbuikt kunnen worden. Voor de kleinsten is er onder meer een leuke gele trapauto waar ze in gefotografeerd kunnen worden.

Met een ruime keuze aan zogenaamde lichtvormers kunnen we veel verschillende sferen scheppen, van beauty tot silhouette, alle ramen zijn geblindeerd met mat raamfolie dus zijn er geen pottekijkers wat wel zo prettig is.

Al naar gelang de geplande shoot is er de mogelijkheid om verschillende malen van kleding te wisselen. Tijdens het maken van de foto's zal ik als daar behoefte aan is de nodige aanwijzingen geven met betrekking tot de poses, gezichtsuitdrukkingen en het gebruik van de eventuele attributen.

Het is altijd mogelijk om zelf niet al te grote attributen mee te nemen die je tijdens de shoot wilt gebruiken. We hebben we enkele attributeb liggen zoals bijvoorbeeld 1.50m grote engelen vleugels en hoeden en sieraden, maar dit is natuurlijk geen gigantisch assortiment.
Nabewerking en aflevering
Tijdens of na de shoot lopen we samen door de gemaakte foto's om jouw 5 favorieten alvast vast te leggen. Hierna ga ik aan de slag met de nabewerking van de beste foto's. Meestal zijn dit ongeveer 10 foto's. Binnen 2 weken krijg je een CD/DVD opgestuurd met 2 versies van de foto's.

  • Hoge resolutie zonder watermerk voor het afdrukken.
  • Lage resolutie met watermerk voor facebook social media.

Dus geen moeilijk gedoe met dure nabestellingen via mij. Je krijgt de digitale bestanden zodat je zelf kunt beslissen waar en op welke manier je de foto's wilt laten afdrukken. Indien gewenst kan ik hier natuurlijk altijd wel voor zorgen. Dit kan na de shoot besproken worden.
fotoshoot met als thema roodkapje

Vragen?

De makkelijkste en snelste manier om te kijken of ik nog beschikbaar ben of een antwoord op jullie vragen te krijgen is door het contactformulier in te vullen.

Neem contact op.

Voorbeelden

Natuurlijk wil je eerst nog meer voorbeelden van mijn werk zien voordat je de keuze maakt om bij Studio VSF je portretfoto's te laten maken.
Op de volgende pagina staat een heel portfolio met alle soorten portretten die ik de afgelopen jaren heb gemaakt, onderverdeelt in verschillende categorieen.

Voorbeelden.